Projecten


Hoofdlijnen van het actuele beleidsplan

 

Periode 2018 – heden

In december 2018 is het bestuur een nieuwe inzamelingsactie gestart. Deze inzamelingsactie was het directe gevolg van een bezoek dat Petra en André in december brachten aan Malawi. Wij konden daar met onze eigen ogen zien wat het succes is geweest van het ondersteunen van weeskinderen om naar de middelbare school te gaan in de periode 2003 – 2008. De kinderen van destijds zijn nu volwassen en kunnen allemaal in hun levensonderhoud voorzien. Zij hebben allemaal een goed-betaalde baan en hebben middels de gevolgde studie (betaald door Stichting Malawi-Aid) zicht op een betere toekomst die zonder Stichting Malawi-Aid er heel anders uit had gezien.

Wij zijn zo geïnspireerd geraakt door de successen die wij tijdens ons bezoek hoorden, dat we besloten opnieuw een inzamelingsactie te starten.

 

Met de ontvangen donaties zullen we de komende maanden opnieuw weeskinderen helpen om naar de middelbare school te gaan en eventuele vervolgstudies aan de universiteit te betalen.

Daarnaast willen we graag enkele business projecten financieel ondersteunen, zodat mensen een eigen bedrijf kunnen starten en hierdoor zelfvoorzienend kunnen worden.

 

 

Verslag van de uitgeoefende activiteiten

Periode 2003 – 2008

  1. Jeugdcentrum Youth Against HIV/aids Pandemic (YAAP). Centrum opgezet. Jongeren getraind in skills. Faciliteiten aangeschaft. Trainingprogramma’s t.b.v. de jeugd opgezet.
  2. Weeskinderen naar de middelbare school
  3. Weeskinderen naar de universiteit

 

 

Periode 2008 – 2018

  1. Huizen gebouwd in Chiure en Pemba voor mensen in nood
  2. Funding verstrekt voor het opzetten van een lokale business in Mzuzu
  3. Medicijnen verstrekt aan HIV/aids positieve vrouwen
  4. Weeskinderen naar de middelbare schoolOver ons


Wij zijn André Tuil en Petra Pera, momenteel woonachtig op Ameland, en 2 jaar in Mzuzu, Malawi en 3 jaar in Pemba, Mozambique gewoond


MEER INFORMATIE


Projecten


Zowel in Malawi als in Mozambique zijn er verschillende projecten ondersteund.MEER INFORMATIE


Financieel


Bij een goede Stichting hoort een goede verantwoording voor de besteding van de giften..MEER INFORMATIE

Follow Us